CO2 bemesting

Bent u actief in de tuinbouw en wilt u graag op een duurzame manier uw kas bemesten? Kies dan voor CO2 bemesting met behulp van een Fertico2 systeem op maat! Fertico2 heeft ruime ervaring met het installeren van rookgasreinigers bij zowel kleine als grote tuinbouwbedrijven.

Voordelen van CO2 bemesting

Wanneer u als tuinbouwbedrijf gebruik maakt van een warmtekrachtkoppeling wilt u daar natuurlijk zoveel mogelijk uit halen. Als u er voor kiest om een rookgasreiniger van Fertico2 op uw WKK installatie te laten installeren kunt u de koolstofdioxide (CO2) die de rookgasreiniger na het reinigen van de schadelijke gassen uitstoot gebruiken om uw gewassen CO2 te bemesten. De CO2 die uitgesloten wordt is namelijk uitermate geschikt voor de bemesting van zowel belichte als onbelichte gewassen waaronder diverse soorten groenten en bloemen. Naast dat u met een WKK rookgasreiniger eenvoudig uw gewassen CO2 kunt bemesten kunt u ook uw WKK intensiever gaan gebruiken. Hierdoor maakt deze meer draaiuren, reduceert u de warmte per kilo geproduceerde CO2 en bespaart u dus tevens meer energie.

Rookgasreinigers

Wanneer u gebruik maakt van een WKK installatie om energie en warmte op te wekken is het belangrijk om een goede rookgasreiniger te installeren omdat er tijdens het gebruik van een WKK tevens rookgassen geproduceerd worden. Deze rookgassen zijn schadelijk voor het milieu. Om te voorkomen dat deze in het milieu terecht komen worden er strenge eisen gesteld in de vorm van emissie waarden en is het belangrijk om een rookgasreiniger te installeren die voldoet aan deze eisen. Deze rookgasreiniger bevat een katalysator die de rookgassen reinigt. Tijdens deze reiniging komt CO2 vrij die uiteindelijk gebruikt kan worden voor CO2 bemesting.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over CO2 bemesting door gebruik van een rookgasreiniger? Neem dan contact met ons op via ons online contactformulier! Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden binnen uw bedrijf!

Onderhoud op afstand

Onderhoud

Flexibiliteit

Flexibiliteit

Snelle reactietijd

Snelle reactie

Altijd bereikbaar

24/7 bereikbaar

Minimale uitval – Maximale opbrengst

Onze partners

Over het algemeen is één onderhoudsbeurt per seizoen voldoende om ervoor te zorgen dat de fertico2-installatie probleemloos werkt. Toch kunnen er ook bij de allerbeste techniek storingen en defecten voorkomen. Om onderbrekingen zoveel mogelijk te beperken, maken wij gebruik van werkplaatsen en opslaglocaties bij u in de buurt. Zo voorkomen we lange transportafstanden en wachttijden; het personeel op locatie is bovendien gedegen opgeleid door H+H Service. En u kunt natuurlijk ook rekenen op onze onderhoudsspecialisten in Duitsland die u op afstand kunnen helpen. Zij analyseren problemen en kunnen deze in sommige gevallen op afstand oplossen. Dat scheelt tijd en geld.

CO2 systeem Energie besparen in de tuinbouw CO2 systeem CO2 productie CO2 bemesting in de tuinbouw CO2 bemesting CO2 bemesting in de tuinbouw CO2 bemesting CO2 installatie