Rookgasreiniger en WKK

Een rookgasreiniger en WKK worden gebruikt om energie en warmte op te wekken op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier. Zo kunt u zelf uw energie opwekken en bent u hierin onafhankelijk. Door de warmte die er vrijkomt bij het opwekken van de energie met een WKK kunt u grote ruimtes efficiënt verwarmen. Hierdoor is een WKK ideaal voor ziekenhuizen, kwekers en bijvoorbeeld stookinstallaties. De schadelijke stoffen die vrijkomen bij het gebruiken van een warmtekrachtkoppeling wordt door een rookgasreiniger omgezet in niet schadelijke stoffen. Hierdoor is het tegenwoordig steeds gebruikelijker dat er op een WKK systeem een rookgasreiniger gebouwd wordt.

CO2 bemesting in de tuinbouw

Warmtekrachtkoppeling

Een WKK, warmtekrachtkoppeling, is in feite een kleine energiecentrale die energie en warmte opwekt. Dit is mogelijk doordat het WKK apparaat door middel van een motor wordt aangedreven. Deze motor gebruikt hiervoor een brandstof. Zoals een fossiele brandstof als stookolie of aardgas. Maar dit kan ook met hernieuwbare brandstof zoals biogas of biomassa. Een WKK systeem is hierdoor met name geschikt voor bedrijven die een constante warmte en energiebehoefte hebben. Doordat ze met een WKK systeem onafhankelijk energie en warmte kunnen opwekken. Zo zullen ze geen last hebben van uitval bij een grote energiecentrale.

Rookgasreiniger

Met behulp van een rookgasreiniger worden de schadelijke stoffen die een WKK uitstoot onschadelijk gemaakt. Een WKK stoot namelijk de stoffen stikstofoxiden (NOx), koolstofmonoxide (CO) en onvolledig verbrande koolwaterstoffen (etheen, C2H4) uit. Deze stoffen worden door de rookgasreiniger omgezet in de niet schadelijke stoffen stikstof (N2), koolstofdioxide (CO2) en water (H2O). Zo kunt u uw personeel een goede werkomgeving bieden en tegelijkertijd milieubewust ondernemen.

Interesse in een WKK en rookgasreiniger?

Indien wij uw interesse hebben gewekt wat betreft een rookgasreiniger en warmtekrachtkoppeling schroom dan niet contact met ons op te nemen middels het contact formulier. Wij komen dan zo spoedig mogelijk bij u terug.

Onderhoud op afstand

Onderhoud

Flexibiliteit

Flexibiliteit

Snelle reactietijd

Snelle reactie

Altijd bereikbaar

24/7 bereikbaar

Minimale uitval – Maximale opbrengst

Onze partners

Over het algemeen is één onderhoudsbeurt per seizoen voldoende om ervoor te zorgen dat de fertico2-installatie probleemloos werkt. Toch kunnen er ook bij de allerbeste techniek storingen en defecten voorkomen. Om onderbrekingen zoveel mogelijk te beperken, maken wij gebruik van werkplaatsen en opslaglocaties bij u in de buurt. Zo voorkomen we lange transportafstanden en wachttijden; het personeel op locatie is bovendien gedegen opgeleid door H+H Service. En u kunt natuurlijk ook rekenen op onze onderhoudsspecialisten in Duitsland die u op afstand kunnen helpen. Zij analyseren problemen en kunnen deze in sommige gevallen op afstand oplossen. Dat scheelt tijd en geld.

CO2 systeem Energie besparen in de tuinbouw CO2 systeem CO2 productie CO2 bemesting in de tuinbouw CO2 bemesting CO2 bemesting in de tuinbouw CO2 bemesting CO2 installatie