Duurzame glastuinbouw

Als verantwoordelijke voor een tuinbedrijf bent u natuurlijk altijd op zoek naar interessante innovaties op het gebied van duurzame glastuinbouw. Onze Fertico2 rookgasreiniger voor warmtekrachtkoppelingen installaties is een van die innovaties waarmee u op een energiezuinigere manier uw kas CO2 kunt bemesten.

Hoe werkt rookgasreiniging?

Een warmtekrachtkoppeling installatie (WKK) geeft net als een verbrandingsmotor rookgassen af. Omdat deze rookgassen schadelijk zijn voor het milieu is het van belang dat ze op de juiste manier gereinigd worden. Een voor de hand liggende oplossing hiervoor is het plaatsen van een rookgasreiniger. In een rookgasreiniger bevindt zich namelijk een katalysator die de schadelijke rookgassen reinigt. Tijdens deze reiniging haalt een katalysator stikstofoxiden uit de rookgassen en zet ze om in onschadelijke stoffen zoals stikstof (N2), water (H2O) en koolstofdioxide (CO2). Deze laatste stof, koolstofdioxide of Co2 kan vervolgens gebruikt worden om gewassen te bemesten.

Voordelen

Een warmtekrachtkoppeling wekt naast energie ook warmte op die gebruikt kan worden om kassen te verwarmen. Veel van deze warmte gaat echter verloren wanneer de kas geventileerd wordt om voldoende CO2 binnen te laten. Wanneer u gebruik maakt van het Fertico2-systeem hoeft u uw kas echter minder vaak te ventileren dankzij de productie van CO2. Zo kunt u uw warmtekrachtkoppeling efficiënter inzetten en bespaart u tevens veel energie en kosten.

Duurzaam

Wanneer u zich inzet voor duurzame glastuinbouw wilt u vanzelfsprekend ook dat uw machines en installaties zo efficiënt en duurzaam mogelijk werken. Om dit mogelijk te maken hebben wij er voor gekozen om het fertico2 systeem op te bouwen uit de meest duurzame en betrouwbare onderdelen. Zo bestaan de componenten van het systeem voornamelijk uit duurzame materialen zoals roestvrijstaal en teflon. Hierdoor kan een fertico2 een heel seizoen lang gebruikt worden zonder dat er onderhoud gepleegd hoeft te worden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat wij met ons Fertico2 systeem voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzame glastuinbouw? Neem dan contact met ons op via ons online contactformulier!

Onderhoud op afstand

Onderhoud

Flexibiliteit

Flexibiliteit

Snelle reactietijd

Snelle reactie

Altijd bereikbaar

24/7 bereikbaar

Minimale uitval – Maximale opbrengst

Onze partners

Over het algemeen is één onderhoudsbeurt per seizoen voldoende om ervoor te zorgen dat de fertico2-installatie probleemloos werkt. Toch kunnen er ook bij de allerbeste techniek storingen en defecten voorkomen. Om onderbrekingen zoveel mogelijk te beperken, maken wij gebruik van werkplaatsen en opslaglocaties bij u in de buurt. Zo voorkomen we lange transportafstanden en wachttijden; het personeel op locatie is bovendien gedegen opgeleid door H+H Service. En u kunt natuurlijk ook rekenen op onze onderhoudsspecialisten in Duitsland die u op afstand kunnen helpen. Zij analyseren problemen en kunnen deze in sommige gevallen op afstand oplossen. Dat scheelt tijd en geld.

CO2 systeem Energie besparen in de tuinbouw CO2 systeem CO2 productie CO2 bemesting in de tuinbouw CO2 bemesting CO2 bemesting in de tuinbouw CO2 bemesting CO2 installatie